opoegaatdigitaal.punt.nl
Winkels die ik mis!

Er zijn de laatste jaren nogal wat winkels verdwenen..... "V&D" is daarbij een opvallende natuurlijk. Toch kwam ik niet vaak...... vroeger wel, maar ik vond dat ze steeds duurder werden en op de kledingafdeling hadden ze zelden iets dat mij goed paste. Het viel vaak ook kleiner...... als ik bij "C&A" xl aantrek pas ik dat meestal.... soms een tikkie te krap voor het mooie, soms goed..... bij "V&D" had ik moeite om mij erin te wurmen! Bij "La Place" kwam in wel regelmatig...... maar veel daarvan zijn verdwenen en dan juist die "La Places" waar ik kwam..... met uitzondering van Arnhem centrum, want die is er weer, maar is wel klein.... beperkte keuze. "Expo" vond ik ook een leuke winkel.... niet goedkoop, maar ik vond daar vaak erg leuke cadeaus! De "Free record shop".... ik mis hem niet heel erg, maar kwam er vroeger wel vaak als ik met Edwin aan het winkelen was, want die kon geen cd-winkel voorbijlopen! De "Maxis", ooit vond ik het geweldig, ik kwam er niet heel vaak omdat ik ervoor naar Muiden moest, niet heel ver weg, maar te ver om vaak te doen...... de laatste keer dat ik er was was het al geen "Maxis" meer..... het waren meerdere winkels, ik vond er niks meer aan! "Giraffe" bestaat volgens mij ook niet meer, ik weer er in elk geen geval geen één te vinden, was toch altijd leuk om even te kijken. Ik herinner mij dat ik samen met mijn moeder en Edwin eens bij een "Giraffe rondliep. "Piet Kerkhof", ook daar was ik regelmatig te vinden.... ook weg! "Hans Textiel" is er ook niet meer. Ook veel winkelsketens hebben nu veel minder winkels en zijn voor mij daardoor soms uit het zicht. 

Maar een winkel die ik echt mis is "de Slegte" ...... wat zou ik daar graag weer eens rondstruinen! Uren kon ik daar zoetbrengen en ik denk niet dat het ooit gebeurd is dat ik zonder aankoop naar buiten ging. In Arnhem kom ik wel regelmatig in het pand waar de Slegte zat...... daar zit nu "So Low", ook leuk, maar heel iets anders....  die zat al in Arnhem en is daar al een paar keer verhuisd, maar ik wist de winkel altijd weer te vinden. Maar wat voor leuke winkels er ook zijn...... ik mis "de Slegte"!!!!!!! 

Er is ook een kleine winkel die ik al heel lang mis...... hier in Monnickendam...... ooit zat hier op 't Spil een sigarenwinkel..... nou rook ik niet en heb dat ook nooit gedaan, maar ze verkochten ook andere dingen..... vaak leuke dingen..... wat speelgoed, wat schrijfwaren..... een winkeltje waar ik graag even rondneusde...... zodra het werd overgenomen was het niet leuk meer en niet lang daarna verdween het en werd het pand bij de supermarkt getrokken.... jammer! Een goede supermarkt is natuurlijk ook belangrijk, maar meer verschillende winkels vind ik minstens zo belangrijk! 

Van veel langer geleden herinner ik mij winkels waar ik wel eens kwam en die volgens mij allemaal niet meer bestaan, zoals "Lampe", "Gerzon", "Brons", "Turkenburg", "Kreymborg". "Marca", in Purmerend "van Hemsbergen" en "Tromm".

Nog veel meer winkels verdwenen, ik ken ze niet allemaal, sommige winkel kwam ik nooit of waren hier niet in de buurt. 

En dan het eerste postorderbedrijf dat ik kende ..... "Ter Meulen post" ... geweldig! De chauffeur kwam op een vaste dag (ik dacht bij ons op dinsdag), meestal 2 á 3 weken nadat je de bestelling op de post deed. Veel leuke dingen voor weinig geld.... van alles wat, o, ik heb er heel wat gekocht, jammer dat dat verdwenen is. Even opgezocht..... het startte in mijn geboortejaar, 1954. In 1993 gingen ze failliet. Niet meer zeulen, bij "Ter Meulen", want "Ter Meulen" brengt de spullen bij u thuis!

En "de Gruyter" met het snoepje van de week......  werd wekelijks bezorgd bij ons. "En betere waar... en 10%, alleen de Gruyter!"

Dan de verdwenen merken nog, ik noem er maar eentje, bijna niemand kent het nog: "Koen Visser"

"Koen Visser.... zooooo verrukkelijk, Koen Visser, zoooo gemakkelijk. Wanneer je iedereen aan tafel met een feestdiner verrast dan staat er van Koen Visser vast een voorraad in uw keuken kast.... Koen Visser kant en klaar!"

Ik herinner mij veel van die oude reclameliedjes....... van zowel verdwenen als nog bestaande merken. 


Reacties

Bertie op 11-01-2017 19:00

Bijna alles wat je opnoemt ken ik ook. We kochten kleding in Amsterdam en kwamen ook in Zaandam, een vrij grote plaats. Na de verhuizing werd Nijmegen onze stad, daarna gingen we af en toe naar Eindhoven en Den Bosch, overal kwam je dezelfde ketens tegen. De laatste jaren mis ik weinig omdat ik bijna nooit meer in een stad kom, ook niet meer in Duitsland waar je eveneens veel lege panden zag. Dat Blokker weg is merken we, de HEMA kan het gemis niet helemaal goedmaken.  Het is niet alleen het electronische tijdperk, vóór die tijd hadden grote kledingzaken het al moeilijk, ze bleven misschien teveel hangen in de ouderwetse manier van winkelvoeren, ik weet het niet.   Ter Meulen Post was een heerlijk postorderbedrijf, we kochten er vaak en altijd goedkoop, ook goede service wat ruilen betreft. ie zou ik graag terug willen zien.

Ans op 11-01-2017 20:18

Veel ketens zijn uitgedund, andere ketens zijn helemaal verdwenen of opgegaan in een andere (en dus ook weg). De naam Bart Smit gaat ook verdwijnen, dat wordt Intertoys, beide zijn al een tijdje van Blokker, Bart Smit zelfs al sinds 1986. Wij hebben hier niet veel, vnl kleine winkeltjes..... leuk, maar niet om een middagje te winkelen. Het verdwijnen van ketens ligt echt niet alleen aan het kopen via internet, veel winkels hebben tevens een webwinkel, maar dat moet dan wel een goede webwinkel zijn, één waar alles eenvoudig te vinden is en waar niet bij veel artikelen staat dat het alleen in de winkel te koop is.  Het moet een aanvulling op elkaar zijn en de winkels moeten zorgen dat het leuk is om daar te winkelen, er moet iets extra's zijn, zoals het proeven van dingen in veel supermarkten en de gratis koffie en thee..... er is voor elke branche wel iets te vinden wat het winkelen aantrekkelijker maakt. 

Vroeger kon je in kledingwinkels vaak je kleding laten vermaken tegen een heel schappelijke prijs of eenvoudige dingen (zoals verkorten) soms zelfs gratis..... ik denk dat het goed is als dat terug komt..... dat kan niet via internet vind ik.... want dan moeten de mensen zelf meten e.d..... dat werkt niet. Dus een reden om naar de winkel te gaan. 

Ter Meulen was geweldig!!!!!  

Bertie op 11-01-2017 23:04

Service zoals  vermaken e.d. bestaat misschien nog, in dure zaken. Jammer, het was handig want zelf ritrsen en broekzakken en omslagen veranderen was een rotwerk en je kreeg het nooit echt netjes.,

Ans op 12-01-2017 01:17

Precies....... ik ben zelf nog eens erg onhandig met naald en draad, dus zomen is al bloed zweet en tranen..... ik moet natuurlijk ook in mijn eentje de langte bepalen en dat is best lastig. In dure zaken zal het vast nog wel zijn. Er zijn ook kleermakers, maar dan is het meteen weer een stuk duurder.... als service tegen een kleine vergoeding zou mooi zijn. Vroeger was het bij Marca gratis als je een klantenpas had. 

Bertie op 12-01-2017 08:32

Er zijn ook maaisters die dit werk doen tegen redelijke prijzen.  Toch, als ik dure kleding zou dragen, vind ik verstellen en vermaken wel de moeite waard.

Ans op 12-01-2017 10:39

Bj dure kleding wel, maar ik koop altijd goedkoop...... vooral broeken, want er moet zo'n stuk van de pijpen af dat er geen model meer overblijft (er moet soms wel 30 cm. af..... ik heb een grote maat en die maken ze dan gelijk ook langer!). Korte maten hebben ze niet overal en daar is niet veel keuze in.... bovendien zijn die ook te lang, maar beter te verkorten omdat de schaar er niet altijd in hoeft (ik knip zelfs langs een lijntje nog scheef). Dat vind ik zonde voor een dure broek, dus ik zoek net zolang tot ik een goedkope broek vind. Behalve dat er minder kleding in korte maten is, hebben veel winkels de kleding niet meer op maat hangen.... nou, dan is het wel erg zoeken!  Ik heb een postorder berdrijf gevonden met zelf extra korte broeken, maar ook daar is de keus beperkt.Maar ook de andere kleding is nooit duur, in de goedkope winkels is vaak best leuke kleding te vinden. Heel lang geleden (toen ik nog jong en slank was) kocht ik eens een dure jurk..... ik vond het zo'n geweldig ding, die moest ik hebben. Helaas was die heel snel versleten..... ik had nooit versleten kleding en dat dure ding was gewoon rijp voor de voddenman! Dus als mensen roepen dat alle waar naar z'n geld is moet ik altijd aan die jurk denken. Ik doe gewoonlijk vele jaren met mijn (goedkope) kleding, soms is de kwaliteit wat minder, maar dat kan bij duur dus ook gebeuren. Voorlopig koop ik even niks..... eerst moeten mijn kasten wat leger..... ik heb veel kleding gekregen de laatste tijd en ik heb geen pllats meer in mijn kasten.

lummel op 16-01-2017 16:59

Koen Visser had blikken Nasi. Mijn moeders keukenkastje stond er bol van

Ans op 16-01-2017 19:51

Ja, inderdaad nasi. mijn moeder kocht het niet, die maakte zelf nasi..... ik denk lekkerder, maar echt oordelen kan ik niet naruurlijk! Het is in elk geval handig om zoiets in huis te hebben.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneren/e-mail alerts
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
*****In de kantlijn*****
Beste lezers van mijn weblog "opoegaatdigitaal":
Al mijn foto's zijn weg!
Grapje van photobucket
die ze alleen nog wil plaatsen als ik 400 dollar
per jaar betaal. 

Als extraatje lukte inloggen via facebook niet meer
en mijn e-mail-adres kennen ze ook niet. 

Ik zal dus op een andere manier foto's moeten plaatsen,
maar ik moet daar nog even op mijn gemak
over denken hoe ik dat het beste kan doen.
In elk geval komen niet alle foto's terug,
want ik heb deze weblog al jaren en
het is teveel werk om dat allemaal
uit te zoeken wat waar stond. 


Photobucket
*
**********************************
Categoriën staan
onder aan deze kolom
 
************************************
 
 
Laat ik mij even voorstellen:
Ik heet Ans (Ansje Maria) Dekker-Martis
en ben op 9 oktober 1954 geboren 
in Monnickendam.

 photo 1044906_10200791034236639_1102065709_n.jpg
*
 photo 992839_10200786902573350_998816287_n.jpg
*
Ik ben de dochter van Cor (Cornelis) Martis en Wil (Willemien)
van der Horst, ik had twee grote broers: Mart (Matthijs) en Jan 
van bovenstaande foto leven alleen Jan (links) en ik nog 
*
 photo 993043_10200786911613576_639768545_n.jpg
*
 photo 1017173_10200786882852857_172305817_n.jpg
*
 photo 988659_10200786912773605_21004103_n.jpg
*
 photo 1012299_10200786910693553_699438933_n.jpg
*
 photo 1017270_10200786908693503_1658698489_n.jpg
*
 photo 270460_10200799560849799_1812155587_n.jpg
*
 photo 994274_10200786907053462_1868712388_n.jpg
*
 photo 390124_10200799563569867_4481387_n.jpg
*
 photo 1017052_10200799565289910_1857493238_n.jpg
*
 photo 1011394_10200786899133264_165352821_n.jpg
*
 photo 1013827_10200786918413746_2053194767_n.jpg
*
Ik trouwde met Ed (Eduard Douwes) Dekker
op 19 augustus 1978.
*
 photo 1002410_10200786898413246_1432905739_n.jpg
*
Helaas stierf Ed op 5 april 1986 aan 
de gevolgen van leukemie.

Het mooiste dat hij mij heeft nagelaten 
is natuurlijk onze zoon:
Edwin (ook Eduard Douwes) die geboren is
op 7 november 1984, onze grootste wens
was eindelijk uitgekomen! 
*
 photo 998601_10200791031316566_2080975559_n.jpg
*
 photo 941707_10200791038516746_622088276_n.jpg
 *
 photo 998897_10200786889093013_1657766792_n.jpg
 photo 1003112_10200791032836604_1298730715_n.jpg
*
 photo 1003651_10200791032156587_443794130_n.jpg
*
 photo 1016308_10200786854052137_2059007146_n.jpg
*
 photo 375636_10200786897293218_1004147330_n.jpg
*
 photo 1016831_10200789178350243_378003153_n.jpg
*
 photo 1016525_10200786903813381_1328780241_n.jpg
*
 photo 1000805_10200799575490165_857861145_n.jpg
*
 photo 988658_10200799566009928_1011286285_n.jpg
*
 photo 1045076_10200799568329986_248006858_n.jpg
*
 photo 1000805_10200799569290010_1380688840_n.jpg
*
 photo 1003989_10200799570290035_1504843365_n.jpg
*
 photo 1002065_10200799566929951_29471757_n.jpg
 *
 photo 1013783_10200791034756652_1721910790_n.jpg
*
 photo 1012619_10200786905573425_393741354_n.jpg
*
 photo 1011724_10200786906453447_1570667099_n.jpg
*
 photo 1010011_10200791042276840_1626849934_n.jpg
*
 photo 264877_10200786901573325_35417167_n.jpg

 *
Sinds ongeveer 1970 speel ik altsaxofoon
bij muziekvereniging Olympia/Con Brio.
Ik heb een saxofoon van de vereniging, maar
ook een altsax en een (gebogen) sopraansax
van mijzelf. 
Verder heb ik nog een Xaphoon, een nogal
onbekend muziekinstrument.
Ik speel sinds januari 1973 bij de
Gouwzeekapel en in de zomer ben ik
invaller bij de Kaaskapel tijdens de
kaasmarkten in Edam.
Echt les heb ik nooit gehad, alleen wat
aanwijzingen van mijn jongste broer, die eigenlijk
trompettist is, maar zichzelf saxofoon geleerd heeft
(net als mijn vader (ook trompettist) al eerder deed)
 
*
 photo 998378_10200786908213491_1005081223_n.jpg
 photo 1013046_10200799574650144_903624391_n.jpg
 photo 1011328_10200791035676675_1108225312_n.jpg
*
 photo 1011805_10200791039956782_280560307_n.jpg
*
 photo 382495_10200791041556822_985952038_n.jpg
 photo 992868_10200789287032960_1316092995_n.jpg
*

 photo 1011295_10200800212986102_2121448231_n.jpg
*
Edwin begon al jong te spelen op een es-hoorn  
en stapte later over op een bugel.
Hij was bij de Gouwzeekapel ook slagwerk-invaller.
Sinds zijn verhuizing naar Arnhem speelt 
hij niet meer, jammer.
Edwin heeft een vriendin
en twee honden: 
Laila en Dinar 
*
Zelf woon ik nog steeds in Monnickendam, 
alleen vlak na mijn trouwen heb ik 
een kleine twee jaar in Purmerend 
gewoond bij gebrek aan woonruimte
in Monnickendam.
In 1980 konden we een huis huren in 
Monnickendam en in dat huis woon ik nog steeds.
Ik woon hier heerlijk, heb een prachtig
uitzicht en een gezellig buurtje, dus zonder goede
reden zal ik niet uit dit huis gaan en
Monnickendam verlaten! 
*
Monnickendam heeft stadsrechten sinds 1355
en behoort tot de gemeente Waterland.
Monnickendam ligt in Noord-Holland, 
aan de Gouwzee.
*
KLIK
 photo 1017228_10200803734874147_889329631_n.jpg
 
 photo 998673_10200800211466064_203027874_n.jpg
 *
 photo 1011359_10200800210426038_1279929179_n.jpg
*
 photo 1016102_10200800205065904_1005487366_n.jpg
 *
 photo 996718_10200786916453697_1527309171_n.jpg
Mijn uitzicht
*
 photo 992998_10200786874052637_900073428_n.jpg
*
 photo 375635_10200786891573075_1428084516_n.jpg
*
 photo 971647_10200786895733179_1755446352_n.jpg
*
 photo 992989_10200786894533149_1513207190_n.jpg
*
 photo 1002406_10200791036636699_1917815527_n.jpg
*
 photo 994764_10200791051517071_318141000_n.jpg
*
 photo 1000785_10200791037676725_934392324_n.jpg
*

Ik hou van:  Lezen, knutselen en frutselen, 
tv-kijken, computeren, wandelen, fietsen, 
zwemmen, gezelligheid, zuurkool, muziek,
Monnickendam, treinritjes, de wisselende seizoenen,
ondergaande zon, fotograferen, lachen, sneeuw,
dagdromen, puzzelen, schrijven, EHBO, muziek,
zingen (als ik alleen ben, want ik ben zelf de enige
die het mooi vindt),theater, dieren, Sinterklaas,
saxofoon spelen en nog veel meer!
*
Ik hou niet van:  Spruitjes, huichelaars, chagrijnen,
oneerlijkheid, autorijden, gezeur, tuinieren,
huishoudelijk werk, 
roze koeken en witte chocolade,
spinnen,
zuurpruimen, treiteren, liegen,
hitte, etc.
*
Ik heb gewerkt bij Drogisterij de Wolf
in Purmerend
(drogisterij, verf en behang, reformartikelen)
en
Sportfondsenbad Monnickendam.
*
Mijn scholen:
Jan Nieuwenhuijzenkleuterschool
O.L. Prof.Ph. A. Kohnstammschool
Chr. MULO Monnickendam
 
 *
 ***********
 
______________________________________
 
Wie het kleine niet eert, is mij niet weerd!
______________________________________
 
Ook slimme mensen kunnen dom zijn
_______________________________________

Durf te blunderen, dan kunnen anderen ook eens lachen!
________________________________________
 
Mijn eetlust wint het heel vaak van mijn verstand!
________________________________________
 
Als je de kans krijgt je dromen te volgen,
grijp die kans dan met beide handen aan!
________________________________________

_Verwacht niet dat je serieus genomen wordt als
je altijd wat te mopperen hebt
_________________________________________
 
Leef je eigen leven, niet dat van een ander!
_________________________________________
 
Oordeel niet te snel, probeer je eerst eens te verplaatsen in
de situatie van de ander!
_________________________________________
 
Laat je tranen eens de vrije loop, soms lucht dat op!
__________________________________________
 
 
 
 _______________________________________

Maak je niet dik, dat heb ik al gedaan.
_______________________________________

Wie met vrolijkheid het leven beziet,
doorstaat beter zijn verdriet
_______________________________________
 
Aan een goed verstand heb je niet zoveel als
je het niet weet te gebruiken
 
________________________________________

Denk niet dat niemand je verdriet mag zien!
Door je verdriet te tonen word je alleen maar menselijker!
 
________________________________________
 
Doe maar lekker gek, het leven is al serieus genoeg!!!!!!
 
Photobucket - Video and Image Hosting
_________________________________________
Als je alcohol nodig hebt om vrolijk te zijn
wordt het tijd om na te denken!
 
__________________________________________
 
Tevredenheid maakt je een stuk gelukkiger.
___________________________________________

Verdriet spoel je niet weg met alcohol,
je krijgt er alleen een probleem bij!!!
_____________________________________________

Wees blij met wat je hebt en denk niet alleen aan wat je mist
______________________________________________

Misschien vind je alles leuk als je gedronken hebt, maar vinden
anderen joudan leuk,of lachen ze je alleen maar uit?
_______________________________________________
 
 Zonder muziek zou het leven een stuk saaier zijn.
________________________________________________

Vriendelijkheid is besmettelijk
________________________________________________

De mooiste cadeautjes zijn aandacht en interesse
, die zijn met geen geld te betalen!
________________________________________________
 
Als je interesse toont voor de mensen om je heen,
zullen ze zich ook voor jou interesseren
________________________________________________

Blijf jezelf, dan weet je wie je bent!
_________________________________________________

Als je een marionet wilt zijn, zorg dan
dat je zelf de touwtjes in handen houdt 
________________________________________________ 
 
Er zijn geen rozen zonder doornen, daarom hoeft mijn pad ook
niet over rozen te gaan, er zijn genoeg mooie bloemen zonder doornen.
________________________________________________
Photobucket - Video and Image Hosting
 
_________________________________________________

Het is prima om je aan te passen, maar blijf wel jezelf!
 _________________________________________________
 
Je hebt snel een slechte naam, er afkomen is veel moeilijker!
___________________________________________________

Toon eens oprechte belangstelling voor een ander,
je zal zien dat het je leven verrijkt
___________________________________________________

Hou rekening met de gevoelens van een ander!
___________________________________________________

Kritiek leveren is makkelijk,
kritiek incasseren is voor velen een probleem
____________________________________________________

Wees nooit te volgzaam,
anders ben je zonder leider reddeloos verloren
_____________________________________________________
Liever gek dan saai!
_____________________________________________________

Somberheid is als onkruid,
als je er niks aan doet groeit het snel
en is het bijna niet meer uit te roeien!
______________________________________________________

Als je je nergens voor interessert,
is het zeker dat je weinig leert
_______________________________________________________

Zonder oogkleppen zie je ineens veel meer!
Probeer het eens!
_______________________________________________________

Mensen met de grootste mond
kunnen vaak het slechts tegen kritiek! 
_______________________________________________

Hoe grijzer, hoe wijzer.
________________________________________________

Soms zijn er meerdere waarheden! 
________________________________________________
 
Wijsheid is ervaring en logisch nadenken
 _________________________________________________
 
Regionieuws:
 
 
 
 
 
 
 
___________________________________________

Zorgenloos is niet altijd zonder zorgen,
achter een lach zit soms veel verborgen.
____________________________________________

Vrolijkheid straal je uit, somberheid ook!
_____________________________________________

Juist in moeilijke tijden moet je elk lichtpuntje koesteren
_____________________________________________ 
Je mag je verstand onbeperkt gebruiken,
het slijt er niet van!!!!
Photobucket - Video and Image Hosting
________________________________________________

Als de nood het hoogst is, is er meestal geen wc in de buurt.
_________________________________________________

Als je het geluk niet ziet, zal je het ook nooit vinden
_________________________________________________
Geluk ligt voor het oprapen,
maar de meeste mensen stappen er overheen
, omdat ze teveel bezig zijn met de tegenslagen in het leven.
__________________________________________________

Als de zon niet schijnt, wees dan zelf het zonnetje in huis
__________________________________________________

Vrolijkheid maakt het leven lichter
__________________________________________________
Moeilijke mensen zijn uiteindelijk het moeilijkst voor zichzelf,
zij eindigen eenzaam
n denken dat anderen daar de oorzaak van zijn
__________________________________________________

Wie lastig is van geest, die ergert zich het meest
__________________________________________________
Al is het leven nog zo zwaar, herken het geluk en omarm haar
___________________________________________________

Wat een gedonder met al dat onweer,
zo gaat heel de zomer naar de bliksem!
___________________________________________________

Wie klein is stoot zijn hoofd niet zo vaak
____________________________________________________

Even voor alle duidelijkheid:
Alle hierbovenstaande uitspraken zijn van mijzelf!!
Ik heb gemerkt dat er "gepikt" wordt.
Geen ramp, want mijn vader zei altijd al:
"Immiteren is waarderen", maar toch......
het zou aardig zijn het even te melden.
___________________________________________________
 
Photobucket - Video and Image Hosting

Categorieën
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl